Aastha Bhardwaj’s Wize Commerce Interview Experience

“Aastha Bhardwaj” who was placed at “Wize Commerce- Interntalks about her interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what she says about the placement season.

Her Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Muskan

Profile offered: Java-Software Developer

Job Location: Gurgaon

Branch and Graduation Year: CSE-2022

Cgpa Cutoff: No CGPA Cutoff, but 70 percentile in eLitmus test

Interview Difficulty Level: It was decent, not very difficult.

Here are the questions we asked Aastha Bhardwaj to know about her interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: I’m just a normal person who thoroughly enjoyed their 3 years of college. I absolutely love talking to people which also helped me build a great network with a lot of seniors. Not a nerd but still managed to excel in academics. I love playing basketball, dancing, public speaking. Basically, I had hands-on everything that I could possibly explore.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: My written test was held on eLitmus. It started around 9 in the morning and went up till 5 pm with around 15 min break in between. Questions based on general aptitude, quants, problem-solving, verbal and quantitative thinking were asked. I managed to secure 79 percentile and cleared the cut-off with 30 more people.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: There were 2 rounds in the technical interview. In my first round, I was asked about Java mainly concepts of OOP, some queries in SQL and database(hash table). Out of all the students, 4 students cleared the 1st round. Then in the 2nd round Linux, computer networking, database, data structure, puzzles, and some coding questions were asked. Basically, a little bit of all the subjects were asked in the 2nd round. Out of the 4 students, 2 students were selected in the 2nd round.

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: My company didn’t really have an HR round. It was only a formality.

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: I enjoyed when I had to enjoy and I studied when I had to study. I remember in my 3rd year I studied for 6-8 hours a day. I took this interview to my ego and I was willing to give it my all.
Also, I think having mentors is very important. You need someone to guide you. I had 2-3 seniors and some teachers who were there for me the whole time.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: I believe every student’s 1st priority should be getting strong in any one language. The basics of that one language should be thoroughly clear. 2nd most important thing is the project that you’ll build. It should add weight and impact to your resume. Build a good project, involving concepts from what you’ve learned and the things that interest you. At last, explore everything and don’t over-do anything.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: I think they play a very important role in shaping you. You shouldn’t be only studying because the subjects that we study are very exhausting and you need that 1-hour break to just relax your mind and do what you love be it dancing, singing, speaking, acting. You need to explore your strengths and weaknesses in order to give your best and I think being a part of such societies really helps you.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: Learn to accept your strengths and weaknesses. Self-examine yourself as to how much you know. Don’t be in a bubble. You should always have a goal. Practice your concepts regularly. Always remember a good package is not everything but it is something that you should work for.

Question 9: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: aastha1122.cse18@chitkara.edu.in

Your LinkedIn Profile URL: https://www.linkedin.com/in/aastha-bhardwaj-05


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.