Abhay Sharma’s Smallcase Interview Experience

Scroll this

“Abhay Sharma” who was placed at “Smallcasetalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Dhruvit Agrawal “

Branch and Graduation Year: CSE – 2021

Profile Offered: Front end Developer – Internship with PPO

Job Location: Banglore

CGPA Cutoff: Not Mentioned

Here are the questions we asked from Abhay Sharma to know about his interview experience.

Question 1:Introduce yourself to the readers.

Answer: Hi, I am Abhay Sharma from Himachal Pradesh. .I am a graduate from Chitkara University and it was a great experience being a part of this university. I am found of games & technology that’s why I choose CSE.

Question 2:Describe your written test experience specifying the number of rounds, details of each round and type of test platform ( If online mention the type of test platform eg. Hackereart, CoCubes, Amcat etc).

Answer: First round was the Aptitude+coding test. There was only one question but in that your have take care of time complexity and space complexity and which was little difficult task.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible).

Answer: There were two rounds of technical interviews. I just had to tell them about the algorithms that would be used for solving the problem. They also question from project’s that I have mentioned in my resume.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round.

Answer: In HR they usually test your communication skills ,your hobbies and area’s of interest.

Question 5:Key factors for your selection.

Answer: For the interviews, the confidence you show them on your face matters a lot. Consistency working on my coding skills. I was also in web development so this help me more in my placement as I have done more projects then others and I have good hands on Javascript which is core of web development.

Question 6:What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: Data Structures and algorithm are very important. After that grab a skill and work on it for example- web development, games or which ever field you like to work on.

Question 7:Advice to juniors for technical skills they should develop.

Answer: Data Structures and algorithm are very important. After that one should focus on technology for ex-Web development ,Android Development.

Question 8:According to you, what role does extra curricular activities as well as participation in societies play?

Answer: They develop you personality in many ways. I was part of DSC team as the as a Web developer. From that I was also able to learn how to be interact with new people and how to works in a team management .

Question 9:Any other advice you would like to give to your juniors?

Answer: Just enjoy your college life and focus on all the important topics like Data Structures. Focus on creating a very impressive resume for your placements by doing various courses and imbibing and using that knowledge to do your projects as well. Also contribute in Societies it will help in developing in many skills and will able to know what is going around you.


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.