Abhishu Sharma’s Frugal Testing Interview Experience

“Abhishu Sharma” who was interned at “Frugal Testingtalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Vidushi”

Profile offered: SDET(Software Developer Engineer in Testing)

Job Location: Hyderabad

Branch and Graduation Year: ECE – 2022

Cgpa Cutoff: 6.0

Interview Difficulty Level: I would rate it to be 6. (1-very easy, 10-very difficult)

Here are the questions we asked Abhishu Sharma to know about his interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: My name is Abhishu Sharma. I am a fourth-year student in Thapar and my branch is Electronics and Computer Engineering. I am a self-motivated person and I love to do problem-solving questions.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: There was no online test. The company gave us an assignment to do which was based on technology which this company specializes in like Selenium. We were shortlisted on the basis of how well we did the assignment as the assignment was of 100 marks.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: There were three technical interviews. There were two coding questions in each round and there were questions on the project. We were given 4-5 picture puzzles to solve. One logical question was also asked. The coding questions were to reverse an array, to reverse a string, and to find palindrome strings.

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: It was not a complex round. They needed interns which were quick learners. They needed persons who are ready to work in the company if they are given a full-time offer in the company after six months of their internship.

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: 1. Basic knowledge about coding.
2. Good projects
3. Confidence

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: Be good at coding. Have a thorough knowledge of your projects. Be good at DBMS(DataBase Management System), OS(Operating System), and OOPS(Object Oriented Programming).

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: Communication skills get better. We get to interact with the seniors.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: One can explore different fields of technology like machine learning, artificial intelligence, and data science and identify your area of interest and make a project in that field.

Question 9: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: asharma12_be18@thapar.edu

Your LinkedIn Profile URL: https://www.linkedin.com/in/abhishusharma


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.