Aditri Sinha’s Ericsson Global Interview Experience

Scroll this

“Aditri Sinha” who was placed at “Ericsson Globaltalks about her interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what she says about the placement season.

Her Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Muskan Gupta”

Branch and Graduation Year: COE – 2021

Profile Offered: Product Development Intern – Internship

Job Location: Gurugram

CGPA Cutoff: 8.5

Here are the questions we asked from Aditri Sinha to know about her interview experience.

Question 1:Introduce yourself to the readers.

Answer: Hey I am Aditri Sinha! I am an avid reader and a tech enthusiast.

Question 2:Describe your written test experience specifying the number of rounds, details of each round and type of test platform ( If online mention the type of test platform eg. Hackereart, CoCubes, Amcat etc).

Answer: So the platform was Co Cubes.
There was a written aptitude test which consisted of three sections Quantitative, Analysis, and Verbal ability. Each section consisted of 15 questions. Questions were of moderate level. No coding test was conducted.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible).

Answer: So in the technical interview started with some basic questions of object oriented programming and it was followed by some codes on Data Structures and some puzzles.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round.

Answer: 99% students who sat for HR round were the selected ones. This round included some random discussion followed by some situation based questions. It took around 20-25 mins.

Question 5:Key factors for your selection.

Answer: Some factors I consider for my selection are:
1) Confidence
2) Communication skills
3) Believing myself

Question 6:What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: If we talk in terms of subjects then it should be:
1) Data Structures and Algorithms
2) Data Base Management
3) Computer networks

Question 7:Advice to juniors for technical skills they should develop.

Answer: Just explore your area of interests and try to have good no. of projects in those subjects.

Question 8:According to you, what role does extra curricular activities as well as participation in societies play?

Answer: So I was part of TFF and Lawn tennis team.
Being a part of societies helps in experiencing team work, holding responsibilities and senior-junior interaction. Here we get to gain and share experience with like individuals.

Question 9:Any other advice you would like to give to your juniors?

Answer: Always participate in events which interest you! Participation helps to gain more and more experience.

Question 10:Your Instagram handle (we will tag you when we post your interview experience).

Answer: @kifarkpanda

Question 11:Tell me about the most challenging project that you have been involved with during the past year.

Answer: Well, I have been part of Smart India Hackathon (SIH) 2019. It was a great experience.

Question 12:Your LinkedIn Profile URL

Answer: https://www.linkedin.com/in/aditri-sinha-a6833017a/


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.