Akmal Faraz Raza’s Amdocs Interview Experience

“Akmal Faraz Raza” who was placed at “Amdocs (placement)talks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Mohit Arora”

Profile offered: Software Engineer Associate

Branch and Graduation Year: ENC – 2019

Package Offered: 6.5 lakhs

Cgpa Cutoff : 6

Interview Difficulty Level: 5/10 (1-very easy, 10-very difficult)

Here are the questions we asked from Akmal Faraz Raza to know about his interview experience.

Question 1:Introduce yourself to our readers.

Answer: I am a sports fanatics. Loves playing with numbers.

Question 2:Describe Your written test experience specifying number of rounds ,details of each round and type of test platform(online -amcat,hackerearth etc offline)

Answer: There was one online round comprising of 50 mcqs where most of the questions were asked from topics like c,c++ outputs sql,oops,shell scripting,english (2 easy passage) and some reasoning questions.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible)

Answer: I had to go through one technical round which lasted for around 45 minutes.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round

Answer: I had to go through 2 hr rounds. Normal hr questions were asked which was just a formality. Questions like why do u want to join Amdocs,what are ur expectations from the company , will you do MS in future etc were asked.

Question 5:Key factors for your selection

Answer: Good reasoning skill,sql, strong foundation in C++,

Question 6:Advice to juniors for technical skills they should develop

Answer: You should be proficient in coding in either Java or C++. And for DBMS, OS, networking , whatever you are taught in class is more than enough.

Question 7:Advice to juniors for cracking HR round

Answer: Just be confident and yes hr round for technical profile is just a formality . They just check if you can talk properly or you are really interested in joining the company.

Question 8:Which are the subjects one should have a thorough knowledge about, to gain an edge over other students (specific to your branch)?

Answer: I think if u have a strong concept of Data Structure and some good reasoning skills, u can crack any interview.So, most of ur focus in preparation should be on coding in any one language.

Question 9:Any co-curricular activities (that you were a part of) that you think are worth mentioning?

Answer: No, i didn’t participate in any co-curricular activities.


For any further Queries feel free to contact below:
email- araza_be15@thapar.edu
phone no – 8195914671

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.