Arjun’s Digit Insurance Interview Experience

“Arjun” who was placed at “Digit Insurancetalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Maitreyi”

Profile offered: Software Engineer

Job Location: Bangalore or Pune. It is not fixed yet.

Branch and Graduation Year: COE – 2022

Cgpa Cutoff: 6.0

Interview Difficulty Level: It was around 7. The interview was not that difficult. (1-very easy, 10-very difficult)

Here are the questions we asked Arjun to know about his interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: My name is Arjun. I am in 4th year in TIET.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: There was 1 written round. The questions asked were easy.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: There was 1 technical interview round. The questions were asked from the OOPS concept.

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: There was no HR round.

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: My concepts were up to the mark and I was confident during my interview.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: Basic concepts of data structures and core subjects are important. Also, your communication skills are important.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: For tech jobs, extracurricular activities do not matter. Only your technical skills matter.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: You can direct the interview according to your wish. Answer in such a way that interviewer only asks the questions related to topics that you know.

Question 9: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: aarjun_be18@thapar.edu

Your LinkedIn Profile URL: https://www.linkedin.com/in/arjun-shoor-54ab19221


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.