Ashvinjeet Singh’s HSBC Interview Experience

Scroll this

“Ashvinjeet Singh” who was placed at “HSBCtalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

Branch and Graduation Year: EIC – 2020

Profile offered: Trainee Software Engineer(Strikers)

Package Offered: 7 LPA

Interview Difficulty Level: 7/10 (1-very easy, 10-very difficult)

Branch and Graduation Year: B.E. EIC 2020

Here are the questions we asked from Ashvinjeet Singh to know about his interview experience.

Question 1:Introduce yourself to our readers.

Answer: I am a confident individual who believes he can achieve everything he wants to with smart work and determination.

Question 2:Describe Your written test experience specifying number of rounds ,details of each round and type of test platform(online -amcat,hackerearth etc offline)

Answer: The test platform was CoCubes.the first round of online test includes basic quant,english,logical and technical questions.Ones who cleared that round were qualified to second round which includes 2 basic coding questions.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible)

Answer: There was only one technical interview in which they check your basic knowledge of data structures and SQL and some of the questions were asked from the projects mentioned in the resume.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round

Answer: There was only one HR round which they asked basic HR questions like where are you from, why you have done that specific project how it will benefit our firm.

Question 5:Key factors for your selection

Answer: Knowledge of some modern day technologies

Question 6:Advice to juniors for technical skills they should develop

Answer: They should learn at least one modern day technology like AI,Machine Learning,cloud or cognitive sciences

Question 7:Advice to juniors for cracking HR round

Answer: Well prepared with your resume and have good communication skills and maintain eye contact with the HR

Question 8:Give your contact details if you want us to publish this with your interview(eg. email,phone no,website, linkedIn Id)

Answer: ashvinjeetsingh98@gmail.com


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.