Abhinav Singh’s FILO Interview Experience

“Abhinav Singh” who was interned at “FILOtalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Kashish”

Profile offered: Software Developer

Job Location: Gurugram

Branch and Graduation Year: COE – 2022

Cgpa Cutoff: 7.5

Interview Difficulty Level: Easy to Average

Here are the questions we asked Abhinav Singh to know about his interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: I am Abhinav Singh from Kolkata and pursuing my Bachelor’s degree in Thapar University in Computer Science. I have always been passionate about coding. My qualities are self-motivated, easily adapting to the environment, and hardworking.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: There was no written test.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: There were 2 rounds of interviews.
1st round -> Just one coding question was asked and it was spiral traversal of a binary tree.
2nd round -> Technical plus HR. For the technical part, they asked basic questions on OS, DBMS, and OOPS and also 1 coding question.

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: In HR, they just asked about the issue of relocation.

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: I have good basic concepts and knowledge of coding.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: Practice on geeksforgeeks for coding questions, placement questions of companies.
OS, DBMS, and OOPS concepts are required, CN is asked in very rare companies.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: I wasn’t a part of any society so I don’t think that students from societies had any benefits which I didn’t have. But yes something like UIP, is really beneficial because you got to know about the placement experiences of different companies.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: Just stay calm. In the starting, if you are not getting placed and your friends are, don’t panic.

Question 9: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: abhinav.singh4666@gmail.com


For any further Queries feel free to comment below.