Deshna Jain’s Amdocs Interview Experience

Scroll this

“Deshna Jain” who was placed at “Amdocstalks about her interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what she says about the placement season.

Her Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Tanmay Shresth “

Branch and Graduation Year: ECE – 2020

Profile Offered: Application Software Developer

Job Location: Pune or Gurgaon (to be decided)

CGPA Cutoff: around 6.5

Here are the questions we asked from Deshna Jain to know about her interview experience.

Question 1:Introduce yourself to the readers.

Answer: I am Deshna Jain of fourth year.

Question 2:Describe your written test experience specifying the number of rounds, details of each round and type of test platform ( If online mention the type of test platform eg. Hackereart, CoCubes, Amcat etc).

Answer: There were 2 rounds, one of HR & other was technical round.
Technical round was taken on HiPro.
HR round was conducted through video conference & was just a simple get to know the student round.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible).

Answer: Technical round begin with my intro & then there were some questions revolving around my intro, then questions were asked from my resume. They were really interested to know my branch. Also they asked questions from OOPs & DS.
Basically technical round was get to know me in detail, the discussion were on many topics but it mainly focused on my projects.
Later I was asked to do a coding question on HiPro platform where I have to compile & run it also.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round.

Answer: HR round was just compilation of basic questions to know me. They were interested to know my future plans & was asking about my comfort level for coding & settling in company.

Question 5:Key factors for your selection.

Answer: Communication skills & projects are my key factor for selection as my interview mostly revolved around my projects & due to my communication skills I was able to answer those questions.

Question 6:What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: Explore your interests, join societies because it helps to create memories & network from whom you can seek guidance from. Enjoy everything.

Question 7:Advice to juniors for technical skills they should develop.

Answer: They should focus on basics & make their concepts good. Also start coding from various other platforms in order to speed up coding skills.
Have good grasp over C++ & also learn Java as many companies are based on Java.

Question 8:According to you, what role does extra curricular activities as well as participation in societies play?

Answer: Societies helps to create memories & network among your peers & seniors which can help you to move in right direction. It also help you to learn on how to deal with people which may came handy during placements.
Moreover these memories are always there to cherish forever.

Question 9:What would you like to advise juniors for cracking HR round of this company?

Answer: Be confident & nice. Have good grab over your resume contents as questions mostly revolve around that.

Question 10:Any other advice you would like to give to your juniors?

Answer: Explore & enjoy everything. Don’t miss out anything. Make that goa trip happen.

Question 11:Your Instagram handle (we will tag you when we post your interview experience).

Answer: @deshnajainx

Question 12:What should a resume/ CV contain?

Answer: It should minimal & nice. Mention only those things that you want to be ask about. Mention those projects you are confident to answer the questions. If you have any analytical skills mention them also.

Question 13:How to face rejections in placements?

Answer: Take a day at a time, talk to your friends because they are the biggest support system during the placement time. Its not the end & always remember to be optimistic about opportunities.


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.