Dhananjay Raina’s Keysight Technologies Interview Experience

“Dhananjay Raina” who was interned at “Keysight Technologiestalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Vidushi”

Profile offered: Test Development & Automation

Job Location: Currently remote

Branch and Graduation Year: ECE – 2022

Cgpa Cutoff: 6.5

Interview Difficulty Level: I would rate it as 7. (1-very easy, 10-very difficult)

Here are the questions we asked Dhananjay Raina to know about his interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: My name is Dhananjay and I am from Jammu. I am currently a fourth-year student pursuing my B.Tech degree in Electronics and Communication Engineering. Apart from academics, I will say I am a huge sports enthusiast, football in particular. My favorite football club is Chealsy FC and I watch their matches religiously.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: The online test was held on Wheebox and it was for one hour. There were 40 questions asked. The questions were based on aptitude, C++, Digital, and analog.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: There was only one round of 30 minutes. In the technical interview I was asked questions like:
What is modulation and why do we need it?
What is ADC and what does it perform?
What is noise?
What is an oscilloscope?
What are filters?
What is the difference between noise and jitter?

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: There was no HR round.

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: 1. My CGPA is good which reflects my consistency throughout the semesters.
2. My research paper
3. My inclination towards the core domain.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: As it is a core company, one should thoroughly revise the basics of analog and digital and the fundamentals should be clear.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: They don’t directly impact you. Indirectly they help in improving and grooming your personality. They build your confidence and tell you how to communicate to people, how to respond well and how to deal with pressure situations.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: Do not take tension about placements. Everyone will be placed Just keep practicing. Placement is also so much about luck. If you fall n times have the courage to get up (n+1) times and you will surely succeed.

Question 9: Any suggestions you would like to give to students for preparation of online tests?

Answer: You can practice aptitude questions from indiabix. For other subjects, you can do company-specific questions from geeks for geeks.

Question 10: How much does CGPA matter?

Answer: Keep your CGPA as high as possible, because many companies put internal cuts of CGPA.

Question 11: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: draina_be18@thapar.edu

Your LinkedIn Profile URL: https://www.linkedin.com/in/dhananjay-raina-4810aa178


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.