Ginni Nand’s Medly Pharmacy Interview Experience

“Ginni Nand” who was placed at “Medly Pharmacytalks about her interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what she says about the placement season.

Her Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Muskan”

Profile offered: Software Developer Intern

Job Location: Pune

Branch and Graduation Year: CSE – 2022

Cgpa Cutoff: Companies usually have 8 to 8.5 CGPA cutoff but my company shortlisted us through eLitmus test.

Interview Difficulty Level: It was medium but you will have to study.

Here are the questions we asked Ginni Nand to know about her interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: I’m a 4th year CSE student at Chitkara University. I got placed in Medly Pharmacy with a package of 8.5 LPA. I was a part of NCC and NSS in my college and I absolutely
love exploring.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: After getting shortlisted through the eLitmus test in which I scored 85 percentile, my company had its own written exam. 1 hr approximately for MCQ’s in which questions based on core CSE subjects and aptitude were asked and then 1 and a half hours for coding-based questions.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: I had my technical round the very next day. There were 2 technical rounds. Both the rounds were based on Data Structure and Algorithms along with questions based on Operating systems, DBMS, and other course subjects.

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: I had 1 HR round in which general questions like where do you see yourself in 5 years, what do you expect from the company, etc were asked. HR round happened on the same day as the technical round and the results were also declared the same day. 7 people got selected.
We got over with the entire interview process in 2 days.

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: The biggest factor was consistency. Although I started preparing late as I started with DS Algo in my 3rd year but I was consistent also I was practicing coding questions on Leetcode,
Codeforces from the beginning only and that really helped me despite starting late.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: It depends. If you want to go towards Competitive Programming then you should go deep down in DS Algo but if your interest lies in software development then you should focus on the development part. Having a well-built project is very important and having a good GitHub account as well.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: I think extracurricular activities play a very imp role in shaping one’s future. They provide you exposure which also helps in enhancing your communication skills as once you enter a company, you will have to interact with a lot of people. So, take part in extracurricular activities and learn to manage your time because it’s not about how much you study but how good you study.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: Start early. Start today. I’m emphasizing this part because I started late and I don’t want my juniors to make the same mistakes. Also, don’t be pressurised, don’t be stressed, and don’t be afraid. Learn to take chances. Sit for off-campus placements as well. You will get to learn a lot.

Question 9: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: ginni1671@chitkara.edu.in

Your LinkedIn Profile URL: http://linkedin.com/in/ginni-nand-84286b1b1


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.