Harsh Das’s INDmoney Interview Experience

“Harsh Das” who was interned at “INDmoneytalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Shivanshi”

Profile offered: SDE

Job Location: Gurgaon

Branch and Graduation Year: COE – 2022

Cgpa Cutoff: 6 or 7

Interview Difficulty Level: The interviewer was the company’s tech lead and, I was a bit nervous, so I’ll rate it six on ten. (1-very easy, 10-very difficult)

Here are the questions we asked Harsh Das to know about his interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: Hello, I’m Harsh Das. I’m in the final year of my bachelor’s degree in Thapar, and I’m currently pursuing Computer Engineering. I have got an internship offer from INDMoney, and a placement offer from Barclays.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: There was no aptitude or coding test for this company. The students were shortlisted on the basis of the resume they provided. There was only one interview round which lasted for 30 minutes. It started with a proper introduction, and I told him about my tech stack. The interviewer asked me to explain one of my projects in detail and demonstrate it. The questions were based on my tech stack, and afterward, he gave me one coding question, which was on arrays. In the end, he asked me about the acid properties of DBMS transactions and a SQL query.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: Answered above.

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: Answered above.

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: The key factors will be :
It is very important to know the basic concepts of computer engineering. The only way to do this is to study data structures and algorithms, Operating systems, DBMS, and most importantly, OOPS.
Experience of the work-life is essential as well. Before jumping into data structures and algorithms, I started web development, which helped me develop myself and clear the interview.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: My suggestion to juniors will be that it would be perfect if you start working on your tech stack and exploring new fields by the end of your second year, and from your third year, start working on data structures. Initially, try solving questions on HackerRank. Focus on subjects like OS, OOPS, DBMS and CN.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: Extracurricular activities and participation in societies play a huge role in your personal and professional growth. It helps in your skill set development. Through societies, I got to know many seniors and the tech stack they follow. Working in societies is an experience in itself.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: You should enjoy your college life and should not take that much burden, but at the same time, you need to prioritize your work and goals. Just keep working consistently in the field of your interest.

Question 9: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: harshdas562@gmail.com

Your LinkedIn Profile URL: https://www.linkedin.com/in/harshdas05/


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.