Ishaan Takkar’s Frugal Testing Interview Experience

“Ishaan Takkar” who was placed at “Frugal Testingtalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Parul”

Profile offered: SDE

Job Location: Hyderabad

Branch and Graduation Year: COE – 2022

Cgpa Cutoff: 6.5

Interview Difficulty Level: 5 (1-very easy, 10-very difficult)

Here are the questions we asked Ishaan Takkar to know about his interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: I am Ishaan Takkar, currently in my final year at TIET and pursuing my internship at Frugal testing.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: No written test
Assessment Session(2 assignments) (3 days provided)
1 Asked to automate a website using selenium and java- I automated the SpiceJet website.
2 Theoretical process- 15 questions based on selenium and java.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: 3 Technical rounds
Questions related to Data Structures, Testing and Puzzles/Aptitude
Data Structures- Basic questions of arrays and strings with a time limit of 2-3 minutes
Testing- (what is selenium?, Basic architecture of Selenium, Testing concepts, etc.)
Puzzles- Gfg puzzles

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: Basic HR policies
strength, weakness

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: Clear concept and confidence.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: 1. Good command on DSA
2. Practice Aptitude questions
3. Practice Analytical question
4. Review Interview prep from platforms like gfg

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: It helps you with better interaction with team and Improves of range of network which play an important role in the future. It improves your communication skills and your interaction with your peers.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: Try to do as many internships as possible(at least 2 in your second -third year)
Start coding in early college life
Explore as many fields before choosing one
Make a mentor in college to guide you in your college life.
In Placement0 season try to give most of the interviews to help you know your shortcoming cause you will never be fully prepared.

Question 9: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: https://www.linkedin.com/in/ishaantakkar99/


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.