Jasmine Kaur’s Samsung R&D Noida Interview Experience

Scroll this

“Jasmine Kaur” who was placed at “Samsung R&D Noidatalks about her interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what she says about the placement season.

Branch and Graduation Year: ECE – 2020

Profile offered: Software Engineer

Package Offered: 12 LPA

Interview Difficulty Level: 7/10 (1-very easy, 10-very difficult)

Branch and Graduation Year: Electronics and Communication-2020

Here are the questions we asked from Jasmine Kaur to know about her interview experience.

Question 1:Introduce yourself to our readers.

Answer: Myself Jasmine Kaur and I am from Mohali. I love reading novels and travelling.

Question 2:Describe Your written test experience specifying number of rounds ,details of each round and type of test platform(online -amcat,hackerearth etc offline)

Answer: There are 3 rounds of interview.The first round was online test which was conducted on Samsung’s platform.They generally focus on Graphs and backtracking.The test had one question to be done in 3 hours and completing all the test cases get you in the next round.For partial cases you will be considered for internship.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible)

Answer: There was one technical interview.I was asked about my projects,data structures, DBMS and operating systems.You should be thorough with what you mention in your resume and be ready to answer anything related to that.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round

Answer: The HR round had general questions like tell me about yourself,family,why Samsung etc.

Question 5:Key factors for your selection

Answer: Confidence and Coding practice

Question 6:Advice to juniors for technical skills they should develop

Answer: Do practice of coding as much as you can.
Have good knowledge of any language you are comfortable in and focus on learning data structures and practice.
You can practice questions from geeksforgeeks.
Also learn about operating system,DBMS.

Question 7:Advice to juniors for cracking HR round

Answer: Be confident and just be yourself.Don’t miss the company’s ppt and search about the company.

Question 8:Give your contact details if you want us to publish this with your interview(eg. email,phone no,website, linkedIn Id)

Answer: https://www.linkedin.com/in/jasmine-kaur-b955b4169/


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.