Jatin Arora’s Deloitte interview experience

Scroll this

“Jatin Arora” who was placed at “Deloittetalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Rhythm Gilhotra”

Profile offered: Business Technology Analyst – USI

Branch and Graduation Year: Electronics and Computers – 2019

Package Offered: 6.7

Cgpa Cutoff : 6.5

Interview Difficulty Level: 3/10 (1-very easy, 10-very difficult)

Here are the questions we asked from Jatin Arora to know about his interview experience.

Question 1:Introduce yourself to our readers.

Answer: I am a Detail Oriented person with good public relations and listening skills.

Question 2:Describe Your written test experience specifying number of rounds ,details of each round and type of test platform(online -amcat,hackerearth etc offline)

Answer: Test was conducted on AMCAT, an online platform. It had three parts one of which was quant, another was quant advance and an english part.

Question 3:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round

Answer: There were two rounds for Deloitte USI. The first round was JAM(Just A Minute) type in which a topic was given to us for which we had to think for 30 seconds and then we had to speak on that topic for a minute. The second round was HR round where the details regarding the projects were asked.

Question 4:Key factors for your selection

Answer: Confidence, Creativity and Honesty

Question 5:Advice to juniors for cracking HR round

Answer: Thapar organises a placement oriented summer school. Also you could learn from online courses and build up basics of concepts

Question 6:How important do you think are co-curricular activities (placement point-of-view) (1 – Very Low, 10 – Very High)

Answer: 8

Question 7:Some of the projects that you found interesting (or) worked on

Answer: ThaparPedal – Smart Bike Sharing System (Capstone Project), Word Predictor using algorithms, Traffic Density based light system

Question 8:Which are the subjects one should have a thorough knowledge about, to gain an edge over other students (specific to your branch)?

Answer: Computer Students should have thorough knowledge of Data Structure and Algorithms, Operating Systems (OS), Object Oriented Programming(OOP) and Computer Networks concepts. For students aiming for software side in Electronics should have knowledge of C, C++, Linux, OOPs and OS.


For any further Queries feel free to contact below:
https://in.linkedin.com/in/jatinarora97

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.