Jishan garg’s HSBC Interview Experience

Scroll this

“Jishan garg” who was placed at “HSBCtalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

Branch and Graduation Year: COE – 2020

Profile offered: software developer in HSBC| technical analyst in Blackrock

Package Offered: 7LPA in HSBC | 40K/PM In blackrock

Interview Difficulty Level: 7/10 (1-very easy, 10-very difficult)

Branch and Graduation Year: COE & 2020

Here are the questions we asked from Jishan garg to know about his interview experience.

Question 1:Introduce yourself to our readers.

Answer: I m jishan garg from himachal pradesh , i have completed my 12th from chandigarh .
i have specialization in in block chain and i m a java developer

Question 2:Describe Your written test experience specifying number of rounds ,details of each round and type of test platform(online -amcat,hackerearth etc offline)

Answer: Platform-cocubes
The online round was java based
questions of aptitude were also asked and MCQs were related to the subjects .

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible)

Answer: first my introduction was taken then questions related to my projects were asked
Then they asked me to explain blockchain . Questions related to DS were asked
Trees and linklists were also asked

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round

Answer: the HR interview was about 45min long .they asked me everything i mentioned in my resume . So build ur resume carefully . Also you must have indepth knowledge of your projects

Question 5:Key factors for your selection

Answer: i was very good in Java , i would rate myself 9.5 on a scale of 10 in java as i prepared for the most difficult exam in java OCJP
i was regularly coding on hackerrank and started coding from the first year itself

Question 6:Advice to juniors for technical skills they should develop

Answer: All of you must start coding from the first year itself . Make some different projects .practice dynamic coding also . Make a project which you have a gr8 knowledge about.

Question 7:Advice to juniors for cracking HR round

Answer: build a clear resume , only mention those things which you practice in actual as the HR is mainly based on your resume
And be confident and be calm

Question 8:Give your contact details if you want us to publish this with your interview(eg. email,phone no,website, linkedIn Id)

Answer: jishangarg@gmail.com


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.