Lakshit Farswan’s Rubrik Interview Experience

Scroll this

“Lakshit Farswan” who was placed at “Rubriktalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Prachi “

Branch and Graduation Year: Computer Engineering – 2021

Profile Offered: Software Engineer

Job Location: Bangalore

CGPA Cutoff: 9.4

Here are the questions we asked from Lakshit Farswan to know about his interview experience.

Question 1:Introduce yourself to the readers.

Answer: Hi, I’m Lakshit Farswan, and I recently got a PPO from Rubrik. I hope my internship interview experience would be helpful for others.

Question 2:Describe your written test experience specifying the number of rounds, details of each round and type of test platform ( If online mention the type of test platform eg. Hackereart, CoCubes, Amcat etc).

Answer: There was an online test which took place on HackerRank which had 10 MCQ and 2 coding questions.
MCQ’s were based on following topics:
– DBMS
– Operating System
– Computer Networks

Coding questions were based on following topics:
– Dynamic programming
– Data structures

12 Students were selected for the next round.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible).

Answer: There were two technical rounds which had questions from following topics:
– Data structures
– Dynamic programming
– Graphs

The company also had an Object Oriented Design Round around a problem, which involves knowledge of OOPS concepts.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round.

Answer: The company’s final round was taken by Engineering Manager, and I believe the company evaluates whether you are a good fit for the team. Also, I was asked about my personal interests, projects done and some other HR questions.

Question 5:Key factors for your selection.

Answer: – Problem solving skills
– Command on Data Structures and Algorithms
– Personal projects

Question 6:What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: – DSA
– Core CS Concepts
– Projects
– CGPA

Question 7:Advice to juniors for technical skills they should develop.

Answer: – Web development (projects)
– Data Structures & Algorithms
– Cloud computing and Data Science ( just basics)

Develop any skills you have interests in.

Question 8:According to you, what role does extra curricular activities as well as participation in societies play?

Answer: I was part of Creative Computing Society in second year which gave me a lot of motivation from peers and seniors. Also, I got a chance to conduct events which helped me improve my management skills. These extra curricular activities help in one’s personality development.

Question 9:What would you like to advise juniors for cracking HR round of this company?

Answer: – Be honest
– Don’t be overconfident
– Frame your answers properly
– Communication is the key

Question 10:Any other advice you would like to give to your juniors?

Answer: Be consistent in your preparation and do not get disheartened by rejections.

Also important thing to note is that in Thapar University companies do not visit in any particular order of CTC unlike most colleges . Big companies might often come after 1-2 months since the start of placement process. So do not apply to a company just for the sake of applying, wait for the company you actually want to work with. Believe in yourself!

Question 11:Your Instagram handle (we will tag you when we post your interview experience).

Answer: lakshit_f

Your LinkedIn Profile URL: https://www.linkedin.com/in/lakshit-farswan


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.