Manik Manchanda’s Bajaj Finserv Interview Experience

“Manik Manchanda” who was placed at “Bajaj Finservtalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Anchal”

Profile offered: Full Stack Developer

Job Location: Pune

Branch and Graduation Year: CSE – 2022

Cgpa Cutoff: 8.5

Interview Difficulty Level: It was quite difficult I would rate it as 9/10. (1-very easy, 10-very difficult)

Here are the questions we asked Manik Manchanda to know about his interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: Hi, I am Manik. I am a CSE B.E student at Chitkara University, Punjab. I am currently doing my intern at Bajaj Finserv LTD.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: There were a total of 5 rounds. Out of which there were 2 written that were held on an online platform. In that, there were questions related to aptitude, coding, and theory subjects related questions.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: There were 2 technical rounds.
In the first round, they asked me questions related to web development and asked questions about the project.
As I recall a question based on the front end they asked me to change the word google with my name.
Another question was that I have to inspect a web page for them.
In the second round, they asked about some oops-related concepts and some coding theory questions.

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: There was only HR round. In that, they simply put questions like job location and other general questions.

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: Confidence, hard work, good conceptual knowledge.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: Coding is a must, theory subjects, projects.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: Confidence, network, connecting skills.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: Use GitHub and git for web development, good knowledge about theory subjects, dsa concepts.

Question 9: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: https://www.linkedin.com/in/manik-manchanda-b28378202


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.