Megha Singla’s Ericsson India Global Services Interview Experience

Scroll this

“Megha Singla” who was placed at “Ericsson India Global Servicestalks about her interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what she says about the placement season.

Branch and Graduation Year: ECE – 2020

Profile offered: Graduate Engineer Trainee

Package Offered: 5.75L+0.75L

Interview Difficulty Level: 7/10 (1-very easy, 10-very difficult)

Branch and Graduation Year: Electronics and Communication, 2020

Here are the questions we asked from Megha Singla to know about her interview experience.

Question 1:Introduce yourself to our readers.

Answer: An undergraduate, stuck in engineering, they call me Megha Singla.
White over black, anyday.
Golgappe over icecream, anyday.
Biggest fan of Bungee Jumping and Sky Diving.
(Not an intro for interviews. xD)

Question 2:Describe Your written test experience specifying number of rounds ,details of each round and type of test platform(online -amcat,hackerearth etc offline)

Answer: The written test was on mettl.com. It comprised of questions from Quantitative Aptitude and Logical and Verbal Reasoning.
The most important topics for any quant are usually time, work and distance, ratios, profit/loss, basic number systems, basic mathematics and data interpretation.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible)

Answer: I had one technical round, which was more of an informative and conversative round. But trust me, this varies from interviewer to interviewer. Mine just wanted to talk about everything, trust me, everything. He asked me about my internships and projects. Prepare your projects and your resume well.
Resume is something we make using the things we do, but at times, we miss out on things or forget things, so prepare your resume and yourself well.
My interview was totally around my resume, my projects and my internships. Though he asked me about my skills, awards and achievements and co-curricular activities too.
Prepare an extra project too, which you can talk about if s/he asks you about things that are not on your resume.
And make sure, your resume is well documented and formatted.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round

Answer: I had one telephonic HR round. It consisted of basic HR questions, why am I here, if I want to be an engineer or not, if I faced a failure in life or not and so on.
The most important thing here is to be follow a STAR format while answering. Any HR question can be answered using this.
Situation
Task
Action
Result
Depending on the question change the length of task and action. Use metrics if possible in your answers, don’t give indefinite answers and information. Have a proof and be ready to shoot.
Work on your communication skills; oral and verbal both. Practice talking in English, that is the most important. Also this job required a lot of travel, as per my interviewer, so have some stories you can talk about.

Question 5:Key factors for your selection

Answer: I believe my in depth resume research, talking and travelling were key factors for my selection. They were looking for candidates who can work on things, they will teach you the electronics part or any field they deploy you in.

Question 6:Advice to juniors for technical skills they should develop

Answer: You should work on your projects and internships. Have a good conversation on your internships.

Question 7:Advice to juniors for cracking HR round

Answer: For HR round, work on your communication skills; oral and verbal both. Be alert, be prepared with answers but don’t cram. Be original and use your presence of mind.
Close your eyes, go with a calm mind and tadaaaa!

Question 8:Give your contact details if you want us to publish this with your interview(eg. email,phone no,website, linkedIn Id)

Answer: meghasingla97@gmail.com
8283846255
https://www.linkedin.com/in/megha-singla-05371a138
https://www.facebook.com/meghasingla97


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.