Mohit’s Accolite Digital Interview Experience

“Mohit” who was placed at “Accolite Digitaltalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Rishav”

Profile offered: Software intern

Job Location: Work from Home

Branch and Graduation Year: Computer Science – 2023

Cgpa Cutoff: Above 7

Interview Difficulty Level: I would rate it as 7. (1-very easy, 10-very difficult)

Here are the questions we asked Mohit to know about his interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: Hi! My name is Mohit and I’m placed in a company called Accolite Digital and also pursuing BE from Chitkara University, Rajpura.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: They took 5 rounds in total. Very first was a written exam consisting of MCQs’ from subjects like oops, operating systems, DBMS.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: They took 3 technical rounds for me. For some students, they took 2 rounds. My first round was entirely DS-based. In the second technical round, they ask advanced data structure questions. The third round was based on the project that we created.

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: That was a basic round. They asked questions like, “Why should we hire you?” and they told about the company.

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: Confidence is the key.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: 1 – Data Structures in any oops-oriented language.
2 – DBMS
3 – Operating Systems.
4 – Computer Networks.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: Not very much. They hardly play any role in companies.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: Focus on increasing your knowledge and stay confident.

Question 9: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: 7986701230


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.