Mridhu Kaura’s Signify Interview Experience

“Mridhu Kaura” who is placed at “Signifytalks about her interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what she says about the placement season.

Her Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Samarjeet Singh”

Profile offered: Software Developer

CGPA Cutoff: 7.0

Branch and Graduation Year: COE – 2023

Interview Difficulty Level: 5.5

Here are the questions we asked Mridhu Kaura to know about her interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: Mridhu is a final year student of Thapar University pursuing BE in computer Science and engineering, who recently got placed at Signify as a Software developer. She specializes in Django and bootstrap and has contributed to Designing of the front end of the website for a wastewater Treatment Company situated in Mohali, Punjab.

Question 2: Was there any internal CGPA cutoff ? If yes, then how much ?

Answer: Yes, 7 CG to be eligible to fill the OA form.

Question 3: What was the procedure of the placement that took place? (Shortlisting criteria/ coding or aptitude test/ number of interviews)

Answer: Firstly there was an internal CG cut to sit for the online coding exam. After that, there were three rounds of interviews of approximately 10 -15 minutes. First, Technical, followed by two HR interview rounds.

Question 4: Tell us about the written/online test. (Aptitude, Coding, Test Platform, etc)

Answer: In the online exam, there were 2 coding questions based on C and Java. Followed by a section on MCQs in logical Reasoning and aptitude.

Question 5: Tell us about Interview Round 1 including the questions that were asked.

Answer: The first round was a Technical round that included Questions that were mainly based on C fundamentals and followed by a discussion on projects in the resume.

Question 6: Tell us about HR Round.

Answer: The Second and third Rounds of the process were HR rounds. They included a discussion on topics from preplacement talks, Questions like “Where do you see yourself in Five Years”,” Apart From academics, What is one moment from your life you are very proud of?”, Plans for Higher Studies, Plans to adjust to Bangalore.

Question 7: What were the key factors of your selection?

Answer: Core Fundamentals, Good Communication skills, Preplacement talks.

Question 8: What message would you like to give to your juniors regarding the stress they go through during placement season?

Answer: Talk to your family and friends, it will help you relax.

Question 9: Any other advice you would like to give to your juniors?

Answer:1. Develop Good Communication Skills and practice HR Questions Before Hand.

2. Have Good Projects on your Resume.

3. Focus on Coding and fundamentals.

Question 10: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: MailId: mkaura_be19@thapar.edu

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.