Muskan Gupta’s Apple Interview Experience

“Muskan Gupta who was interned at Appletalks about her interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what she says about the placement season.

Her Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Kashish”

Profile offered: Software Developer

Job Location: Hyderabad

Branch and Graduation Year: COE – 2022

Cgpa Cutoff: 7.0

Interview Difficulty Level: It was medium level like coding questions and basic knowledge.

Here are the questions we asked Muskan Gupta to know about her interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: I am Muskan Gupta. I like to do coding and mostly code in C++ and Python. I have been a part of TFF and summer interned at Optum. I like cooking, listening to music, and binge-watching.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: There was no written test. We were selected on the basis of resume.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: There was one technical round in which 2 coding questions were asked. And they ask you different approaches to solve and OOPS questions were asked related to the coding questions only.
Question1(Easy): Map Hashing
Question2: It was based on 2 stacks
Next, they asked about DBMS, It started easy and then went in-depth like how those things will be implemented in codes.
Next was CN. Then OS, they started simple like about processes and threads and then asked about a project where we can implement it and security reasons and all

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: It was just a normal call asking about the work timings and all.
There was a managerial round that was resume-based. They asked all about projects written in my resume, about the internships, how I maintained my CG, about my achievements, and everything that was written in the resume.

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: I had the confidence and was able to express myself. Even if I had no idea, I was giving them some ideas and then further they were helping me out. My concepts of DBMS and OS were also quite clear.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: OOPS concepts are most important. OS and DBMS are also equally important and keep practicing coding questions.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: Being a part of societies, they think that you have confidence, you can manage teamwork and you have some experiences.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: Start coding practice. Then start learning OS, OOPS concepts.

Question 9: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: mgupta2_be18@thapar.edu

Your LinkedIn Profile URL: https://www.linkedin.com/in/muskan-gupta-5471aa21b


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.