Navjot Singh’s illuminz Interview Experience

Scroll this

“Navjot Singh” who was placed at “illuminztalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Mayank Jindal”

Branch and Graduation Year: Computer Science and Engineering – 2021

Profile Offered: Software Engineer – Internship with PPO

Job Location: Mohali

CGPA Cutoff: Not Mentioned

Here are the questions we asked from Navjot Singh to know about his interview experience.

Question 1:Introduce yourself to the readers.

Answer: Hello, I am Navjot Singh and I belong to Patiala. I have done three internships and currently working at illuminz as a Backend Web Developer.

Question 2:Describe your written test experience specifying the number of rounds, details of each round and type of test platform ( If online mention the type of test platform eg. Hackereart, CoCubes, Amcat etc).

Answer: There were two rounds:
1. An aptitude based test
2. A telephonic conversation to check my conversation and interaction skills and also to know more about my skills.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible).

Answer: There was a single round in which we were on a Skype call with the interviewer. There our coding ability was tested. Questions were based on time and space complexity and logic building.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round.

Answer: There was one HR round which was focused on what I am currently doing and the tech-stack I am good at and why I have chosen it.

Question 5:Key factors for your selection.

Answer: 1. One should be well focused on technical skills.
2. Strict to basics as they are most important.

Question 6:What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: 1. Projects- Do as many projects so as to showcase your skills.
2. Aptitude and coding skills should be strong.

Question 7:Advice to juniors for technical skills they should develop.

Answer: Learn DSA(Data Structures & Algorithms) as they are important for placement in MNC’s.
Also, basics should be strong.

Question 8:According to you, what role does extra curricular activities as well as participation in societies play?

Answer: Its one’s own choice. If the person is interested in participation then he/she should go and participate actively, just that one should not comprise on studies because of that.

Question 9:Any other advice you would like to give to your juniors?

Answer: Focus on your skills and develop them as much as possible.

Question 10:Your Instagram handle (we will tag you when we post your interview experience).

Answer: navjotdhawan

Question 11:Your LinkedIn Profile URL

Answer: https://www.linkedin.com/in/navjot-dhawan-78078916b


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.