Palka Garg’s Apple Interview Experience

“Palka Garg who was interned at Appletalks about her interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what she says about the placement season.

Her Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Maitreyi”

Profile offered: Software Developer

Job Location: Hyderabad (not fixed)

Branch and Graduation Year: COE – 2022

Cgpa Cutoff: Around 7.5-8

Interview Difficulty Level: In the 4th-year interview was pretty difficult so the difficulty level would be around 9. (1-very easy, 10-very difficult)

Here are the questions we asked Palka Garg to know about her interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: My name is Palka Garg. I am from Punjab. I have been placed at Apple during on-campus placements in TIET. I also did my summer internship in a company named Optum.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: Apple did not take any written test. It shortlisted the students based on their resume.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: Since there was no written test round there was one technical interview round which was pretty hard. They asked me questions not only related to coding ( ie DSA) but also all the other subjects like OS, CN, DBMS, OOPS. Deep knowledge of all these subjects was necessary because the questions asked were of advance level.

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: After one technical interview round Apple had a mix of HR+Tech.
In HR round also asked technical questions after which they asked me in what ways have I contributed in my society( which was Pratigya where we teach underprivileged kids)

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: 1. The internships I did play an important role in my selection because the company wants to see that whether or not we have any prior experience.
2. My thorough knowledge of all important subjects like OS, CN, DBMS.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: First of all DO NOT ignore your CGPA. People may tell you that CGPA is not important but it definitely plays a role. Secondly, give regular time to coding. An hour or so is more than enough but you have to be consistent with your coding. Lastly, try to do any kind of internship in your starting years of college.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: They do play an important role because it shows that you have worked with a team before and you are capable of managing extracurricular activities and your studies side by side.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: DO NOT ignore your CGPA. Focus on your academics but then only academics will not help you have to work on your resume as well. So do different kinds of projects because they will increase your knowledge and also will be good for your resume.

Question 9: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: pgarg_be18@thapar.edu

Your LinkedIn Profile URL: https://www.linkedin.com/in/palka-garg-44b002194


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.