Rachit Khanna’s Coding Ninjas Interview Experience

“Rachit Khanna” who was interned at “Coding Ninjastalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Aditya”

Profile offered: Content Intern

Job Location: Gurugram

Branch and Graduation Year: COE – 2022

Cgpa Cutoff: 7.5

Interview Difficulty Level: It’s Moderate.

Here are the questions we asked Rachit Khanna to know about his interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: My name is Rachit Khanna. I am a 4th year engineering student at Thapar University. I have been offered a Content Intern in Coding Ninjas.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: The written test is conducted as the very first step to filter students and is consists of Aptitude based and Verbal ability Questions.
There were three rounds. The first one was a coding test in which there were 20 aptitude questions and three coding questions which were of medium level. The aptitude questions were of medium to a high level. Coding questions were based on arrays and strings.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: The second and third were interview rounds. Although they were technical rounds from their side, they didn’t ask me any coding questions or DSA concepts.
I think the written test is difficult than interviews because of the selection ratio, so one should focus more on the Written test, although the interview is equally important.

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: This was also good.
They asked basic questions like
Where do you see yourself in 5 years?
Some guestimattes type questions
Are you placed in some company or not? (Always give an honest answer )

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: I had the confidence and was able to express myself. Even if I had no idea, I was giving them some ideas and then further they were helping me out. My concepts of DBMS and OS were also quite clear.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: Computer Networks, OOPS, DSA, code readability, speaking skills, and confidence.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: Extracurricular activities are important as they train you how to interact and gain confidence and how can we pursue someone. Societies play an important role in building your overall character and personality.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: I would just like to suggest my juniors to be patient during placements. I know it’s a hectic process but being patient will help you see things clearly.

Question 9: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: rachukhanna2347@gmail.com

Your LinkedIn Profile URL: https://www.linkedin.com/in/rachit-khanna-961b5816b/


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.