Raman Patel’s Deloitte USI Interview Experience

“Raman Patel” who is placed at “Deloitte-USItalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Lakshay Gupta”

Profile offered: Analyst

Branch and Graduation Year: ELE-2023

Cgpa Cutoff:6.5

Interview Difficulty Level:6

Here are the questions we asked Raman Patel to know about his interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer:I am Raman Patel a 4th year student at Thapar University and I have been offered an Analyst role at Deloitte USI.

Question 2: Was there any internal CGPA cutoff ? If yes, then how much ?

Answer:7

Question 3: What was the procedure of the placement that took place? (Shortlisting criteria/ coding or aptitude test/ number of interviews)

Answer:The shortlisting was done on the basis of cg. We had an online test followed by an online interview.

Question 4: Tell us about the written/online test. (Aptitude, Coding, Test Platform, etc)

Answer: Online test consisted of MCQs and aptitude based questions.

Question 5: Tell us about Interview Round 1 including the questions that were asked.

Answer:  We had only 2 rounds, a test and an interview. The interviewer asked me questions from my resume like my extra-curricular activities, work done in societies, project work and other questions on database queries(like difference between primary key and foreign key), OOPs concept, case studies and guesstimates. I was asked mainly theoretical questions, whereas some of my friends were asked to code as well.

Question 6: What were the key factors of your selection?

Answer: Support from friends and seniors. I had a healthy circle of friends which kept me motivated, we used to share our preparation strategies, discussed problems etc. Moreover I had huge support from my seniors who guided me at every step of placement journey. At last it was my patience which kept me going.

Question 7: What are the things students should focus on, in order of priority?

Answer:I was preparing for GATE examination, it was hard to handle college studies along with this so I had to drop my preparation for GATE. Only 2-3 months were remaining for placement season, when I studied about non-tech roles, I realized that I can work better in this domain, so I chose to go with non-tech. Firstly, be clear which domain you want to choose. Prepare according to that, for non-tech interviews focus on case studies, guesstimates, puzzles. Secondly, focus on aptitude for exam point of view.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities, as well as participation in societies, play?

Answer:I believe they play a very important role as they enhance one’s communication skills, team building ability and leadership qualities. It also helps in boosting confidence and at the end people find no difficulty in filling their POR in resume. I was a part of Rotaract and Unsaid Talks, which helped me a lot in my personality development. Rotaract got me a lot of experience in team management as I was the project head. Unsaid talks got me to interact with many seniors, their guidance has contributed a lot in my selection.

Question 8: Were there any companies you got rejected from after appearing for their interview? If yes, then tell us about your rejection story and what do you think were the reasons for your rejection?

Answer:Yes, I had given the test for Bain and company, I was not selected due to cg cut.

Question 9: What message would you like to give to your juniors regarding the stress they go through during placement season?

Answer:Stress is very normal but you need to know how to tackle it. Healthy management of stress is required. Maintain a healthy circle, with friends and seniors. They are the ones you will be mostly dependent on during placements.

Question 10: Any other advice you would like to give to your juniors?

Answer: Be patient and seek advice from your seniors. Work according to your interest and you will succeed. Most importantly, enjoy college life.

Question 11: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer:Mobile No: +91 92539 70013

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.