Ravindranath Prasad Yadav’s Amdocs Interview Experience

“Ravindranath Prasad Yadav” who was placed at “Amdocstalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Vidushi”

Profile offered: Associate Software Engineer

Branch and Graduation Year: ECE – 2022

Cgpa Cutoff: 6.0

Interview Difficulty Level: I would rate it as 4. (1-very easy, 10-very difficult)

Here are the questions we asked Ravindranath Prasad Yadav to know about his interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: Hello everyone, I am Ravindranath studying B.E, 2022 batch. I am an Electronics and Communication Engineer. Recently I got an internship from Keysight Technologies and a placement offer from Amdocs. I want to help my juniors using this medium.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: The online test was for three hours. The questions were based on aptitude and coding. There were two coding questions based on DSA which you could do in any language and two SQL programs were asked. Answering three out of four coding questions was sufficient to clear this round.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: It lasted for 1 hour. Some basic coding questions were asked. OOPS, concepts were also asked. DBMS was also asked like SQL queries were asked. They asked about the project. They asked to write 2-3 simple programs like sorting. They would ask which sorting technique is better. Questions like Reversing the array and finding the largest number were asked. Remove the duplicate element question was also asked.

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: The HR round was a formal round. They only check if you telling truth or not. They check with your 10th and 12th marks what you have submitted.

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: Coding concepts were clear.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: Be ready when the company is coming. Be clear with the coding concepts. Be clear with OOPS concepts also.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: Societies help in improving your communication skills. Being part of society you have overall development. So in interviews, you will be able to answer confidently. If you would not be able to answer any question then you would know how to take hints from the interviewer and proceed further. If you are not part of any society then if you don’t know any answer you will be blank.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: Be focused. Prepare well before your interview and be confident. You should not be disappointed if you are not selected in your dream company. Focus on knowledge and increase your knowledge freely. Enjoy the subjects don’t just mug up things.

Question 9: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: ryadav_be18@thapar.edu

Your LinkedIn Profile URL: https://www.linkedin.com/in/ravindranath-prasad-yadav-a0b19a81/


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.