Renny Mittal’s Gemini Solutions Interview Experience

Scroll this

“Renny Mittal” who was placed at “Gemini Solutionstalks about her interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what she says about the placement season.

Her Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Chirag”

Branch and Graduation Year: Computer Science – 2021

Profile Offered: Developer- Intern with PPO – Internship

Job Location: Gurugram

CGPA Cutoff: 8 or above

Here are the questions we asked from Renny Mittal to know about her interview experience.

Question 1:Introduce yourself to the readers.

Answer: I am Renny from Chitkara University, Rajpura. I am doing my Computer science engineering there and currently I’ve entered in my final year with already a job in my hand in “Gemini Solutions”.

Question 2:Describe your written test experience specifying the number of rounds, details of each round and type of test platform ( If online mention the type of test platform eg. Hackereart, CoCubes, Amcat etc).

Answer: It was a test containing 50-60 questions. 10-20 were based on aptitude and rest were based on multiple choice questions from java and there were coding questions also.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible).

Answer: My company took various rounds. They started from group discussion(GD) to other technical rounds asking questions based on subjects and data structures.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round.

Answer: They discussed my project in HR round and it was a simple, yet important round. The company selected just 17 students from campus.

Question 5:Key factors for your selection.

Answer: Go with the flow, enjoy your life but also stay connected with your studies and you’ll grab a good placement.

Question 6:What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: Don’t worry about the languages that you know but take are of the concepts that you are learning in your college.

Question 7:According to you, what role does extra curricular activities as well as participation in societies play?

Answer: They helps in developing your personality and confidence and these are really essential things that one should possess in order to impress the interviewer.

Question 8:What would you like to advise juniors for cracking HR round of this company?

Answer: This round is taken to know you to your core. Any sham or hoax behavior or statement may take your job away from you. Don’t forget that experts are sitting in front of you and you cannot fool them. Never add anything false in your resume. Write about the things that you have really done on your own and if you have a good knowledge of it.

Question 9:Your LinkedIn Profile URL

Answer: https://www.linkedin.com/in/renny-mittal-4786651a8


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.