Ritish Mahajan’s Deloitte Interview Experience

“Ritish Mahajan” who was placed at “Deloittetalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Aditya”

Profile offered: Business Analyst

Job Location: Not yet decided

Branch and Graduation Year: Mechanical Engineering – 2022

Cgpa Cutoff: 7.5

Interview Difficulty Level: It’s moderate.

Here are the questions we asked Ritish Mahajan to know about his interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: I am Ritish Mahajan and I am down to earth person passionate about learning new technology and accepting challenges…moreover I have a good interest in the field of mechanical engineering.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: There was an aptitude test on the AMCAT platform which is mostly used for testing and practicing aptitude, logical reasoning, and verbal reasoning questions.
Talking about the aptitude section it mostly consists of Mathematics, Time & work-related questions.
verbal ability section is like English subject …consisting comprehensions and all.
The logical Reasoning section is based on logic-based questions mostly from practical life.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: Basically selection is based on 3 Rounds :
1. Resume Selection
2. Aptitude Test
3. Interview Round

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: There is only one Interview Round.

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: A Good Resume, Confidence, basic knowledge of your subjects.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: Be honest, be stick to your statements don’t switch, be keen to learn, and last but not least a good resume.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: First of all, it helps to build a good network with seniors, juniors, and other fellow companions, it enhances your communication skills which gives you confidence while facing an interview, not only in placements but in other fields too,it also makes college life more enjoyable.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: Be Focused, learn at least one technical skill, have a good command of your subject, and enjoy your college life.

Question 9: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: 21ritishmahajan21@gmail.com

Your LinkedIn Profile URL: https://www.linkedin.com/in/ritishmahajan


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.