Ritwik Khurana’s Naukri Interview Experience

Scroll this

“Ritwik Khurana” who was placed at “Naukritalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Vanshika Sinha”

Branch and Graduation Year: Computer Science – 2021

Profile Offered: Placement at Naukri

Job Location: –

CGPA Cutoff: –

Here are the questions we asked from Ritwik Khurana to know about his interview experience.

Question 1:Introduce yourself to the readers.

Answer: Thapar is a place where you are not deprived of opportunities and due to this I have enjoyed my college life a lot by taking part in the fests and moreover there is a good coding culture too.

Question 2:Describe your written test experience specifying the number of rounds, details of each round and type of test platform ( If online mention the type of test platform eg. Hackereart, CoCubes, Amcat etc).

Answer: One should be very clear with the fundamentals of Data Structures and Algorithms, Operating Systems, Database Management System and Computer Networks in order to perform his best in the written test. The written test consisted of coding questions and also there was aptitude test.

Question 3:Key factors for your selection.

Answer: As I had prior experience of giving interviews because I had given a lot of interviews before and this was my 7th interview so I was confident enough. I had solved a lot of interview questions from Interview Bit and LEET Code so that served as an additional benefit for me because the questions which were asked in the interview, I had solved most of them beforehand. I had a good knowledge of OOPs so that also served as an additional benefit for me. One should be very clear with the approach to the questions because the interviewer may ask about the approach to the problem rather than directly checking the answer.

Question 4:What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: Projects are very important in cracking the interviews. If students get opportunity, then they should definitely go for internships to gain a better experience.

Question 5:Advice to juniors for technical skills they should develop.

Answer: Students should start Competitive Programming as early as possible and devote time to it regularly and if not possible regularly, then at least on weekends so that they are not stressed up at the time of placements. One should revise topics of all the Computer Science subjects 1 or 2 months before the placement season to brush up their concepts in a better way.

Question 6:According to you, what role does extra curricular activities as well as participation in societies play?

Answer: By taking part in extra curricular activities and societies, you improve your communication skills and you open up more because the students who possess good communication skills are more preferred for the companies and most importantly, students should join societies of their interest. In some companies, the interviewers also ask behavioral questions in which they give you any situation and ask you how to react or find the solution, so in that case, if you have been part of societies so you can act appropriately towards the situation because you have faced those similar situations in the societies.

Question 7:What would you like to advise juniors for cracking HR round of this company?

Answer: The interviewer is highly interested in knowing about the projects which the students have done. So, students should have a very good knowledge about their projects to crack this round.

Question 8:Any other advice you would like to give to your juniors?

Answer: One should utilize the opportunities in the best way possible which one gets in the college because with every opportunity you gain experience. In addition, one should always focus on improving his / her skills in the technical as well as non-technical field to improve his / her overall personality.

Question 9:Your Phone Number (Only if you want to help your juniors on call).

Answer: 9417800889

Question 10:Your LinkedIn Profile URL

Answer: https://www.linkedin.com/in/ritwik-khurana-412932161/


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.