Ronak Agarwal’s Bain Interview Experience

“Ronak Agarwal” who was interned at “Bain & Companytalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Himani”

Profile offered: Data Analyst

Job Location: Gurgaon

Branch and Graduation Year: COE – 2022

Cgpa Cutoff: 6.5

Interview Difficulty Level: 2/10 (1-very easy, 10-very difficult)

Here are the questions we asked Ronak Agarwal to know about his interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: Hi, I’m Ronak Agarwal, a final year student at Thapar University. Currently, I got an internship in Bain and Co company.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: There were a total of 5 rounds.
The 1st was CV shortlisting and there were 3000 participants from which 800 were shortlisted.
The 2nd was online test aptitude one, we were given 15 paragraphs and we need to find answers to the given questions, a few were probability-based, some were from statistics, and the last few were of logical thinking. In this process, 200 participants were shortlisted.
The 3rd one was a case study workshop, in this, they just explained the basics like the guesstimate and how to do a case study.
The 4th and 5th were interview rounds.
All this was conducted on google meet.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: There was no tech round. Instead, 2 non-tech rounds were there. 1st round was a mix of guesstimate and HR and 2nd was a case study interview.

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: No HR round was there.

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: Statistics, logical thinking, and resume. As I said there were 3000 applicants from which only 800 were shortlisted based on their resume.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: Prepare well for aptitude and logical thinking and your calculation should be fast as they need accurate answers. Apart from this for guesstimate and case study one can go through IIT and IIM courses which are available on youtube.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: Participating in any society will always be a plus point for you. You will get to know different things, communication skills will be improved and pressure handling skills will be developed.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: Focus on your communication, calculation, and logical skills. Like in guesstimate I was asked that there is a Starbucks coffee in Delhi, how much sale it makes per day? Then they asked me a question from geeksforgeeks which was, there is a 3-liter jar and a 5-liter jar, you have to convert it into a 4-liter jar. How will you do that? So, for questions like this, your calculation should be fast and accurate. Afterward, they asked me a behavior question that you have already a task to do and your boss came and gave you another task. How will you manage? So, for all this, your logical thinking should be good.

Question 9: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: ronaka2328@gmail.com

Your LinkedIn Profile URL: https://www.linkedin.com/in/ronak-agarwal-314033184


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.