Roshni’s Grab Interview Experience

Scroll this

“Roshni” who was placed at “Grabtalks about her interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what she says about the placement season.

Her Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Urva Sharma”

Branch and Graduation Year: CSE – 2021

Profile Offered: Software Engineer intern . Basically as a Back End Developer. – Internship

Job Location: Bangalore

CGPA Cutoff: 7 or 7.5 CGPA

Here are the questions we asked from Roshni to know about her interview experience.

Question 1:Introduce yourself to the readers.

Answer: I would just say that I am a small town girl with million dollar dreams who never loses her hope. People think that this job community or this industry is a male dominated industry and that girls are not so good in coding or in competitive programming. So I made it a point that I have to stand out in coding as well as competitive programming to be specific data structures.

Question 2:Describe your written test experience specifying the number of rounds, details of each round and type of test platform ( If online mention the type of test platform eg. Hackereart, CoCubes, Amcat etc).

Answer: Hundreds of students appeared for this round. It was a coding test with three coding questions based on data structures and competitive programming. 30 students were selected from that round for the next round which was the technical round.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible).

Answer: There were two technical rounds.

Technical interview 1:
They ask you about your projects, qualities and skills. Then they asked two coding questions. They were basic questions based on data structures. They asked me a question based on Linked List like the reason why linked list is made and how do you make a reverse linked list. Another question was asked from trees and graphs. The question was to find the mirror view of a tree.

Technical interview 2:
There were mainly problem solving questions. We were given a question and asked to do it in any language which we are comfortable with. Basically, they just wanted a pseudo code and I was able to make the interviewer understand the concept or the logic behind the question.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round.

Answer: There were simple questions like ,”how would you define yourself”, “where do you want to see yourself in 10 years?”, “How would you contribute to our company?”. These are some simple questions and everyone should prepare for these at their end.

Question 5:Key factors for your selection.

Answer: Good revision of Data structures and coding
I had the confidence to explain my point directly and clearly to the interviewer, I was very clear with my words.

Question 6:According to you, what role does extra curricular activities as well as participation in societies play?

Answer: Telling the interviewer about these participation or achievements gives him an idea that yes, you can contribute from your end and give some ideas to the company and you are not a shy person.

Question 7:Your Instagram handle (we will tag you when we post your interview experience).

Answer: __none__

Question 8:Your Phone Number (Only if you want to help your juniors on call).

Answer: __none__

Question 9:Your LinkedIn Profile link.

Answer: https://www.linkedin.com/in/roshni-dhanjal-53331414b

Question 10:Please tell about some of the projects that you have made.

Answer: I had mentioned three projects.
1) Full Stack: It was in MERN technology. It was a food bordering website like zomato or swiggy.
2) Face recognition: It was based on Machine Learning. It was an IoT project.
3) Simple HTML, CSS and Js project. It was a game which was made using Js.

Question 11:What are the technical skills that juniors should develop for going in this particular field?

Answer: You should focus on one coding language and move to the next one only after you complete the previous one.
First of all, you must know C, C++ or Java. After that, move on to any Full Stack language, React or Angular. Then move on to the Back End languages.
Most of the companies, during my placement process, were asking about Python and java.


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.