Sanskar Verma’s Addverb Interview Experience

“Sanskar Verma” who was placed at “Addverbtalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Vidushi”

Profile offered: Embedded Software Engineer

Job Location: Noida

Branch and Graduation Year: ECE – 2022

Cgpa Cutoff: 7

Interview Difficulty Level: Around 8 to 8.5 (1-very easy, 10-very difficult)

Here are the questions we asked Sanskar Verma to know about his interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: My name is Sanskar Verma and I am currently pursuing Electronics and Communication Engineering at Thapar University with an overall CGPA of 8.80. Talking about my college years, in the first year I was a part of Electronics society IETE where we were taught about microcontroller sensors and embedded systems. In my second year, I got promoted as a mentor in IETE where I was sponsored for handling a team of 15 students. I have been to several hackathons.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: There was no written test. There was resume shortlisting. The shortlisted candidates were called for an interview.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: There were questions based on arm controller architecture and communication protocols like UART. Theoretical questions from C, C++, and OOPS(Object Oriented Programming) were also asked. Their main focus was on our projects. They expected us to be very thorough with our projects.

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: There were no behavioral questions. It was a complete discussion on my projects.

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: 1. Good with technical skills. You should be good at both hardware and software knowledge.
2. Stay calm during the interview.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: 1. Be well versed in Embedded Systems.
2. Improve your programming skills.
3. Focus on making good projects.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: Societies help us in our communication skills, how to network with people. If you are in some tech society then you gain a lot of knowledge in your field.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: Participate in as many hackathons as possible. They provide us a lot of exposure for handling difficult situations and coming up with innovative solutions and we learn a lot in those 24 hours. Build good projects and improve your programming skills.

Question 9: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: sverma1_be18@thapar.edu

Your LinkedIn Profile URL: https://www.linkedin.com/in/sanskar-verma-aba27118b


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.