Sarthak Baweja’s BlueOptima Interview Experience

Scroll this

“Sarthak Baweja” who was placed at “BlueOptimatalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

Branch and Graduation Year: ENC – 2020

Profile offered: Java developer

Package Offered: 7-12 LPA and 30000 per month for internship

Interview Difficulty Level: 6/10 (1-very easy, 10-very difficult)

Branch and Graduation Year: ENC 2020

Here are the questions we asked from Sarthak Baweja to know about his interview experience.

Question 1:Introduce yourself to our readers.

Answer: Hardworking person who believes in keeping things simple.

Question 2:Describe Your written test experience specifying number of rounds ,details of each round and type of test platform(online -amcat,hackerearth etc offline)

Answer: Online test on HackerEarth having 2 coding questions and technical MCQs

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible)

Answer: The shortlisted students from online test had to sit for a face to face interview. The interview focused on data structures and algorithms and OOPs concepts. A simple SQL query was also asked. 40 students were shortlisted after interviews. The shortlisted candidates from the interview had to make a work sample in teams of 3 within a week. The teams whose project they liked had an online video interview regarding the work sample. In the end, 7 students were shortlisted.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round

Answer: There was no HR interview.

Question 5:Key factors for your selection

Answer: Core Java, DS and algorithms and SQL knowledge

Question 6:Advice to juniors for technical skills they should develop

Answer: Learn one language thoroughly and prepare for DS and algorithms from Leetcode or Geekforgeeks. OS, DBMS and OOPs cannot be neglected as they are equally important.

Question 7:Advice to juniors for cracking HR round

Answer: NA

Question 8:Give your contact details if you want us to publish this with your interview(eg. email,phone no,website, linkedIn Id)

Answer: sarthakb148@gmail.com


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.