Shivam Kaushik’s Aptean Interview Experience

Scroll this

“Shivam Kaushik” who was placed at “Apteantalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Urva Sharma”

Branch and Graduation Year: CSE – 2021

Profile Offered: Working as an Associate Engineer – Internship

Job Location: Bangalore

CGPA Cutoff: 8 CGPA

Here are the questions we asked from Shivam Kaushik to know about his interview experience.

Question 1:Introduce yourself to the readers.

Answer: My hobbies are reading, playing games are do coding. I started doing coding with all my heart only after the 3rd Semester.

Question 2:Describe your written test experience specifying the number of rounds, details of each round and type of test platform ( If online mention the type of test platform eg. Hackereart, CoCubes, Amcat etc).

Answer: There was an Aptitude round and then a coding round. In the aptitude round, there were 60 questions. 30 seconds were given for each question. the company used their own platform.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible).

Answer: It was a skype interview. We had to show our projects which we have made in this interview.
I was asked 2 questions on Data Structures. 1 or 2 related to Networking. It was mainly based on Data Structures.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round.

Answer: __None__

Question 5:Key factors for your selection.

Answer: I was very clear with Data Structures. My concepts were very strong. Furthermore, I was confident about my coding skills.

Question 6:According to you, what role does extra curricular activities as well as participation in societies play?

Answer: I wasn’t associated with any club or society in the college. But participation in such clubs or societies do help a lot in building your personality and confidence in yourself. They help pushing you beyond your boundaries.

Question 7:Your Instagram handle (we will tag you when we post your interview experience).

Answer: shivam_kaushik12

Question 8:Your Phone Number (Only if you want to help your juniors on call).

Answer: __none__

Question 9:Your LinkedIn Profile link.

Answer: https://www.linkedin.com/in/shivam-kaushik-555146169

Question 10:Please tell about some of the projects that you have made.

Answer: I had made 4 projects.
1. MERN stack. It was a web application. The idea of that application was that the medical store would enter the data into that application. Some other person can go to that application and look out for the medicine that he requires.
2. Java. It was based on Core Java. The idea was that you will enter the folder name and the project would return the type of all the files in that folder.
3. Encryption- Decryption. We just had to pass a string to the command line and we will get the encrypted string as a result. The same goes for decryption.
4. Static HTML: It was a simple website made using HTML, CSS and Java Script.

Question 11:What are the technical skills that juniors should develop for going in this particular field?

Answer: Focus more on Data Structures a lot.
Start with coding.
Also focus on Networking, OS and Database Connectivity.


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.