Shivam Pundir’s BlackRock Interview Experience

“Shivam Pundir” who was placed at “BlackRocktalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Shivanshi”

Profile offered: Software Developer

Job Location: Gurugram

Branch and Graduation Year: COE – 2022

Cgpa Cutoff: Near 7.5 or 8

Interview Difficulty Level: If I talk about my interview, it was not too difficult. It was hardly 45-50 minutes long; my resume, projects, and research work were discussed. So I would rate it 3-4 on a scale of 10. (8/10) (1-very easy, 10-very difficult)

Here are the questions we asked Shivam Pundir to know about his interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: Hello, my name is Shivam. I’m a member of myherupa, Enactus, and Lead. My area of interest is web development, and I have worked on various frameworks such as React, Node.js, Angular, and Django.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: There was an online written round that consisted of four sections. In the first section, there were some tricky MCQs on S’12; in the second section, there were coding MCQs followed by an aptitude round and attention to details round.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: There was one technical interview in which my projects and resume were discussed in depth. The only advice I would like to give here is not to include something you don’t know in your resume; it should be loud and clear.

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: The HR interview was a concise 10 minutes telephonic round. General questions like my knowledge about the company, future plans, preferred job location, etc., were asked.

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: My good communication skills helped me articulate my thought process and explain my projects well, which was one of the key factors for my selection.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: In my opinion, a student should focus on their area of interest, whether it be competitive programming or web development, and give it a priority. But there should be a balance.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: Extracurricular activities do help us with projects. It allows us to explore things apart from academics and gives a good impression to the interviewee.

Question 8: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: shivampundir009@gmail.com

Your LinkedIn Profile URL: https://www.linkedin.com/in/shivam-pundir-9b64bb87


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.