Shivam Sharma’s Walmart Labs Interview Experience

Scroll this

“Shivam Sharma” who was placed at “Walmart(Intern)talks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Sukruth G”

Profile offered: Intern

Branch and Graduation Year: 2019 COE

Package Offered: 30,000 pm(stipend)

Cgpa Cutoff : 7

Interview Difficulty Level: 7/10 (1-very easy, 10-very difficult)

Here are the questions we asked from Shivam Sharma to know about his interview experience.

Question 1:Introduce yourself to our readers.

Answer: 4th year cs student

Question 2:Describe Your written test experience specifying number of rounds ,details of each round and type of test platform(online -amcat,hackerearth etc offline)

Answer: Online test on hacker rank platform.
15 mcqs based on data structures, computer networks, operating systems and DBMS
2 coding problems

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible)

Answer: 2 technical interviews
1. Questions based on networks and DBMS, 2 problems based on arrays. one was to find all possible pairs of numbers in a sorted array that added to a specific number. Second was to find a number in a sorted and rotated array.
2. Lowest Common Successor in BST and Binary Tree

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round

Answer: 2 rounds of hr
basic questions like strengths and weaknesses, short term and long term goals, plans for further studies.

Question 5:Key factors for your selection

Answer: Strong concepts of data structures and algorithms and general ability to strike a conversation

Question 6:Advice to juniors for technical skills they should develop

Answer: Should focus on all the core subjects in the following order:
Data Structures and Algos
OS
DBMS/OOPS
Computer Networks

Question 7:Advice to juniors for cracking HR round

Answer: Just be genuine. Show them how you are someone they want to work with.

Question 8:How important do you think are co-curricular activities (placement point-of-view) (1 – Very Low, 10 – Very High)

Answer: 1

Question 9:Which are the subjects one should have a thorough knowledge about, to gain an edge over other students (specific to your branch)?

Answer: Data Structures and Algos
OS


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.