Shubham Khurana’s Western Digital Corporation Interview Experience

Scroll this

“Shubham Khurana” who was placed at “Western Digital Corporationtalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Harsh Giri”

Branch and Graduation Year: Computer Engineering – 2021

Profile Offered: Firmware/Hardware Engineer

Job Location: Bangalore

CGPA Cutoff: 7

Here are the questions we asked from Shubham Khurana to know about his interview experience.

Question 1:Introduce yourself to the readers.

Answer: Hi, I’m Shubham Khanna , Final year Student of Computer Engineering at TIET Patiala. I had a great journey at Thapar, full of fun, adventure and hobbies in my first year, to involving myself into gym sessions and playing basketball in the second. From performing magic tricks at hostel nights to building up a magnetic personality, this college has really given me chances enough to evolve myself every week, and every semester.

Question 2:Describe your written test experience specifying the number of rounds, details of each round and type of test platform ( If online mention the type of test platform eg. Hackereart, CoCubes, Amcat etc).

Answer: The written test was taken on an online Cisco Webex Platform, where there were 4 sections, Aptitude, Data Structures and Algorithms, Operating Systems, and Electronics, followed by 5 rounds of interviews, comprising 3 rounds of Technical interviews, 1 directorial round, and 1 HR round.

The Technical Interviews were based around Data Structures and Algorithms, Operating Systems, some puzzles from gfg, Projects that I had mentioned in my resume, and some C-based output questions involving pointers. For coding problems, I was asked to explain the approach, and was asked to write the complete working code on a coderpad.io instance.

The Director round was basically on projects and lots and lots of HR questions.

The HR round was standard where I was asked about my college journey.

All rounds except HR, lasted for 1 hour each. And at last 4 students were selected, and I was one of them.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible).

Answer: The Test was held online on Cisco Webex platform. The test consisted of various sections like Aptitude, Data Structures and Algorithm and a section on Electronics as well. The test also had negative marking so I carefully attempted the Test. Another Technical round was held in the Morning to filter out students for the next Technical Round, and it consisted of easy coding questions. After that, the rounds began to heat up and questions regarding Data Structures and Algorithm, Operating system as well as about my project was asked. Third Technical round consisted a lot of questions from C, pointers and DSA obviously as well as puzzles were asked. After that Final round Technical – Directorial Round was held were I was asked about my projects. The Interview went very well and Interviewee was friendly as well.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round.

Answer: HR round was held after the Technical round and I was asked about my background like “Why I came to Thapar?”, “Tell me about your Journey”. General Questions were asked.

Question 5:Key factors for your selection.

Answer: Practice is the key factor for your selection. Also, most important, you should be thorough with Resume and mention whatever is true to the best of your knowledge. Communication skills play an important role.

Question 6:What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: Its all about Timing, plan your things properly and develop habit of coding in C or C++.Apply for Internships and gain experience. Try to do Projects!

Question 7:Advice to juniors for technical skills they should develop.

Answer: Technical Skills are a must but the Student should also focus on Communication Skills as well. It matters a lot. Also, try Web Development for Frontend Development and for Backend Development you can try Python and JavaScript. Make projects on Technologies like Android and VR whatever you like. You can check for projects for Freshies from LinkedIn which were built by the previous employees.

Question 8:What would you like to advise juniors for cracking HR round of this company?

Answer: Most people say “Be Yourself!”, but I think this doesn’t play a key role. You need to prepare for some questions like “Why you joined Thapar?”,” Why you want to join our company?”, your Strength and weaknesses through which they check your communication skills. You should be thorough with the basic HR questions.

Question 9:Any other advice you would like to give to your juniors?

Answer: Enjoy your College life and get into Sports! Enjoy a Movie Marathon and whatever you like!
Some Tips:
1) Be thorough with your resume.
2) Communication skills surely gives you an upper hand
3) Don’t give up, if you get rejected

Question 10:Your Instagram handle (we will tag you when we post your interview experience).

Answer: khuranashubham512

Question 11:Your Phone Number (Only if you want to help your juniors on call).

Answer: 7009937617

Question 12:Your LinkedIn Profile URL

Answer: https://www.linkedin.com/in/shubham-khurana-16bb5b191/


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.