Srishti’s Ericsson Global Interview Experience

Scroll this

“Srishti” who was placed at “Ericsson Globaltalks about her interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what she says about the placement season.

Her Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Niharika Singh”

Branch and Graduation Year: COE – 2021

Profile Offered: Software development r&d – Internship

Job Location: Gurgaon

CGPA Cutoff: 8.5

Here are the questions we asked from Srishti to know about her interview experience.

Question 1:Introduce yourself to the readers.

Answer: I’m Srishti, student of TIET batch 2021

Question 2:Describe your written test experience specifying the number of rounds, details of each round and type of test platform ( If online mention the type of test platform eg. Hackereart, CoCubes, Amcat etc).

Answer: It was an aptitude based test on CoCubes platform. The test had three sections: quantitative, verbal and logical reasoning. Each section held some weightage. The test difficulty was moderate.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible).

Answer: There was 1 technical round conducted in 1 hour duration. After I was done with my introduction and overview of projects, the interviewer asked me the subjects I was confident in. Afterwards she asked me questions on dbms, os, oops and some questions related to my projects. For the coding part, she asked me to write the algorithm for the following three questions:
1. Reverse a given string
2. How to detect loop in a linked list
3. Find the first non repeating character in a string.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round.

Answer: I had one HR round of around 20 minutes. It was basically a general discussion so as to know the interests of the candidate. The interviewer asked me a few situational questions, asking if I had ever faced a particular scenario.

Question 5:Key factors for your selection.

Answer: I think clarity of basic concepts of the subjects and knowledge about the projects mentioned in resume. Also answering the questions as clearly as possible.

Question 6:What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: As mentioned earlier, students should focus on their coding skills along with the basic concepts of the subjects like dbms, os and oops. And knowledge about the projects mentioned in resume would definitely help.

Question 7:According to you, what role does extra curricular activities as well as participation in societies play?

Answer: I think the extra curricular activities don’t directly affect the selection, but indirectly the things that we learn from the societies is definitely a plus which helps us in one way or other.

Question 8:What would you like to advise juniors for cracking HR round of this company?

Answer: For Ericsson, it was not an elimination round. Just a discussion basically.

Question 9:Any other advice you would like to give to your juniors?

Answer: Just keep going and all the best 🙂

Question 10:Your Instagram handle (we will tag you when we post your interview experience).

Answer: srishti__kalra

Your LinkedIn Profile URL: http://linkedin.com/in/srishti-kalra-bb2008195


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.