Tanya Dora’s Comviva Interview Experience

Scroll this

“Tanya Dora” who was placed at “Comvivatalks about her interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what she says about the placement season.

Her Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Muskan Gupta”

Branch and Graduation Year: EIC – 2021

Profile Offered: Product Development

Job Location: Gurugram/Bengaluru

CGPA Cutoff: 7

Here are the questions we asked from Tanya Dora to know about her interview experience.

Question 1:Introduce yourself to the readers.

Answer: Myself Tanya Dora currently pursuing Electronics and Instrumentation engineering. I am a tech enthusiast where I like to explore about new technologies. I am a graphic designer too!

Question 2:Describe your written test experience specifying the number of rounds, details of each round and type of test platform ( If online mention the type of test platform eg. Hackereart, CoCubes, Amcat etc).

Answer: So the platform was Aspiring minds.
Here in written test there were three rounds; Aptitude, Technical, and Coding. Aptitude and Technical rounds took around 30 mins where in technical round, basic C/C++ questions were asked. In Coding round, 2 questions were given based on strings/graphs and the duration was 60 mins.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible).

Answer: This round took place 3-4 days after written test. It was pretty short where questions asked and discussion held was based on projects/internships, data structures, and puzzles. After this interview, we had our pre-placement talk. Also we had to submit a write up which was an essay of 200-250 words on topic “If thoughts were audible…”. For this write up we were given 6-7 hours.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round.

Answer: So the HR round was mostly resume based and was followed by some questions like “Why Comviva?” n etc.

Question 5:Key factors for your selection.

Answer: Some of the key factors are:
1) Confidence
2) Presentation
3) Knowledge
4) Hardwork

Question 6:What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: If we talk about placements, I would recommend always choose company’s reputation and stability over the CTC offered. After all learning and experience matters the most.

Question 7:Advice to juniors for technical skills they should develop.

Answer: For developing technical skills, explore! Know your area of interests through courses and workshops and then work on those skills.

Question 8:According to you, what role does extra curricular activities as well as participation in societies play?

Answer: Being part of societies and participation helps in boosting confidence, get to learn management, experience team work, and much more.
Every student should always give them a try. I was part of three societies and I got learn soo much!

Question 9:Your Instagram handle (we will tag you when we post your interview experience).

Answer: @tanyadora_12

Question 10:Tell me about the most challenging project that you have been involved with during the past year.

Answer: So there was an academic project of subject ‘Numerical Analysis’. It was a team project where we had to code in MATLAB. We faced an uncooperative team work!


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.