Vaibhav Sharma’s eClerx Interview Experience

Scroll this

“Vaibhav Sharma” who was placed at “eClerxtalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Ramneek”

Branch and Graduation Year: CSE – 2021

Profile Offered: Digital Marketing Developer – Internship with PPO

Job Location: Mumbai

CGPA Cutoff: 7

Here are the questions we asked from Vaibhav Sharma to know about his interview experience.

Question 1:Introduce yourself to the readers.

Answer: My name is Vaibhav Sharma. I am currently in 4th year, pursuing CSE. I love playing computer games, cooking food and listening music . Talking about my technical side, I love coding and always want to learn something new everyday.

Question 2:Describe your written test experience specifying the number of rounds, details of each round and type of test platform ( If online mention the type of test platform eg. Hackereart, CoCubes, Amcat etc).

Answer: I just gave one written test. It was an aptitude test.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible).

Answer: There was one round of interview. The interviewers asked about my technical skills. According to my skill-set, they asked some questions on HTML, CSS, Java and JavaScript. Also they asked one question on data structures related to binary tree.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round.

Answer: No HR round

Question 5:Key factors for your selection.

Answer: I think that communication skills played a major role in my case. Also I can’t ignore my knowledge on the skill-set that I mentioned in my resume. My projects also helped me in showcasing my skills.

Question 6:What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: Students should first focus on data structures and web development . They should also create some projects side-by-side.

Question 7:Advice to juniors for technical skills they should develop.

Answer: Basic web-development skills like HTML, CSS, JavaScript are must for everyone. At the coding side, take C and Java seriously. After these you can try your hands on other technologies like React, Angular, etc according to your wish.

Question 8:According to you, what role does extra curricular activities as well as participation in societies play?

Answer: No role.

Question 9:Any other advice you would like to give to your juniors?

Answer: Always stay focused in whatever you do. Give time to your hobbies. Remain cool in interview and give your best.

Question 10:Your Phone Number (Only if you want to help your juniors on call).

Answer: 7986526020

Question 11:Your LinkedIn Profile URL

Answer: https://www.linkedin.com/in/vaibhav-sharma-55ab1b169/


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.