Vidisha Sethi’s NXP Software Interview Experience

Scroll this

“Vidisha Sethi” who was placed at “NXP Softwaretalks about her interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what she says about the placement season.

Her Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Siddharth Juyal”

Branch and Graduation Year: ENC – 2021

Profile Offered: Software Engineer

Job Location: Bangalore

CGPA Cutoff: 8.5

Here are the questions we asked from Vidisha Sethi to know about her interview experience.

Question 1:Introduce yourself to the readers.

Answer: I’m Vidisha Sethi, an ENC undergrad from T.I.E.T., I am an ambivert and I believe in realistic and logical approach. Also, I love travelling and swimming.

Question 2:Describe your written test experience specifying the number of rounds, details of each round and type of test platform ( If online mention the type of test platform eg. Hackereart, CoCubes, Amcat etc).

Answer: Written test was conducted on Talent decrypt, it had 3 coding questions and 30 MCQ’s (OS + Electronics + Aptitude + Network). The test duration was 95 minutes. Time management is the key here.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible).

Answer: There was 1 technical interview and the panel had 3 members. They started with my projects and internships and made sure I had a thorough knowledge of the same. They asked me to share my screen and write code in C involving pointers and structures. Other than that you can expect questions from OS, networks, puzzles, Bit manipulation and electronics.

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round.

Answer: HR was friendly and he asked me questions about my resume and about my family background. Do a good research about the company.

Question 5:Key factors for your selection.

Answer: Hardwork and patience play a major role.

Question 6:What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: 1)Good knowledge of pointers and bit manipulation in C.
2) OOPS + CN + OS + ELECTRONICS.
3)Have good projects in your resume.
4) Puzzles

Question 7:Advice to juniors for technical skills they should develop.

Answer: Learn data structures and algorithms, not just for NXP but for any tech company. Also, solve problems on leetcode and codeforces to have better problem solving skills.

Question 8:According to you, what role does extra curricular activities as well as participation in societies play?

Answer: Extracurricular activities play an important in overall personality development. Personally, I was a part of FROSH that helped me to develop leadership, creativity and management skills and CCS helped me in developing technical skills.

Question 9:What would you like to advise juniors for cracking HR round of this company?

Answer: Just be confident and honest 🙂

Question 10:Any other advice you would like to give to your juniors?

Answer: Learn from rejections and don’t be too hard on yourself.

Question 11:Your Instagram handle (we will tag you when we post your interview experience).

Answer: vidisha_sethi


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.