Vipul Rana’s Siemens Healthineers Interview Experience

“Vipul Rana” who was placed at “Siemens Healthineerstalks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Vidushi”

Profile offered: Graduate Engineer Trainee

Job Location: Bangalore

Branch and Graduation Year: COE – 2022

Cgpa Cutoff: 7.0

Interview Difficulty Level: I would rate it as 6 or 7. (1-very easy, 10-very difficult)

Here are the questions we asked Vippul Rana to know about his interview experience.

Question 1: Introduce yourself to our readers.

Answer: I am Vipul Rana,I am currently a fourth-year Computer Engineering student at Thapar Institute. I have been given a sixth-month internship and full-time opportunity from Seimens Healtineers for Graduate Engineer Trainee profile.

Question 2: Describe Your written test experience specifying the number of rounds, details of each round, and type of test platform (online – amcat, hackerearth, etc / offline)

Answer: The online test was not very difficult. It had two coding questions based on DSA and some multiple-choice questions based on OS and DBMS.

Question 3: Describe your all technical interviews specifying the number of rounds and details of each round (if any) (please share coding questions if possible)

Answer: There were three rounds. First was technical, second was Manegerial+Technical, and third was HR. Many questions related to OOPS were asked. There were mental reasoning questions. They asked me the approach to the coding problem so I had to write pseudo code for it. There was a discussion on projects also and technical questions on projects were also asked.

Question 4: Describe your all HR interviews specifying the number of rounds and details of each round

Answer: The HR round lasted only for fifteen minutes. In the HR round, I was asked why I want to join Seimens Healtineers. As I had an interest in Defence also so they asked me what I will choose Armed Forces or this job.

Question 5: What were the key factors for your selection?

Answer: 1. My honesty.
2. Basics of OOPS were clear.
3. Good at mental ability questions.

Question 6: What are the things students should focus on in order of priority?

Answer: OOPS concepts should be strong. Enhance your coding skills.
Have a good knowledge of DSA, OS, and DBMS.

Question 7: According to you, what role do extracurricular activities as well as participation in societies play?

Answer: I was not part of any society.

Question 8: Any Other Advice you would like to give to your juniors?

Answer: Don’t give up and get disheartened during the placement time.

Question 9: How can we contact you? (LinkedIn Profile Link/Contact No./etc.)

Answer: vipul9674@gmail.com

Your LinkedIn Profile URL: https://www.linkedin.com/in/vipul-rana-01334219a/


For any further Queries feel free to comment below.

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.