Yogesh Dhiman’s Walmart Labs Interview Experience

Scroll this

“Yogesh Dhiman” who was placed at “Walmart (Intern)talks about his interview experience and some other tips to prepare for placement season. Check out what he says about the placement season.

His Interview was taken by UnsaidTalks Interviewer: “Mohit Arora”

Profile offered: Software Developer

Branch and Graduation Year: COE (2019)

Package Offered: Stipend – Rs. 30,000/Month

Cgpa Cutoff : 6

Interview Difficulty Level: 8/10 (1-very easy, 10-very difficult)

Here are the questions we asked from Yogesh Dhiman to know about his interview experience.

Question 1:Introduce yourself to our readers.

Answer: I’m just an average person who is looking to make a difference 🙂

Question 2:Describe Your written test experience specifying number of rounds ,details of each round and type of test platform(online -amcat,hackerearth etc offline)

Answer: There was a single “online coding round” hosted on Hackerearth.
There were 30 MCQ’s based on OS, Networking, OOPS and DBMS plus there were 2 Coding questions (1st was based purely on math and 2nd question was on data structures and spatial reasoning combined).
The level of online coding round was good, they asked some really challenging questions.

Question 3:Describe your all technical interviews specifying number of rounds and details of each round (if any)(please share coding questions if possible)

Answer: There were 4 Rounds in total –

1st Round (approx. 45 minutes) –
Q1 : Difference between TCP and UDP protocols and which one is used for “live streaming” the videos just as we see on Hotstar. (Gone in shallow detail of TCP and UDP)
Q2 : What is thrashing?
Q3: Difference between multiprogramming and multithreading.
Q4: Coding ques. was based on Arrays (something on the lines of Largest number formed from an array).
Q5 : Questions on Maps (In full detail).

2nd Round (approx. 45 min) –
All the candidates were asked the same question here.
Q : In a binary tree, how to find LCA. Write a code for binary tree and then for BST.

3rd Round – Asked on projects
These are the projects I told them that I’ve done-
Capstone (ongoing project), Cryptography, HTML/CSS.

4th Round – HR Round

Question 4:Describe your all HR interviews specifying number of rounds and details of each round

Answer: He asked me about some Puzzles first and then about my comfortability if I get an Internship offer.

Question 5:Key factors for your selection

Answer: I was good at Data structures. Did my homework about the company about what language they work on what are the services they provide and presented myself accordingly. Approached a question in a step wise manner. Remained calm throughout the process didn’t break verbal communication more more than a minute and explained my thought process that I use to solve a question. Showed Interest towards the company while hinting how I will be a valuable asset to them.

Question 6:Advice to juniors for technical skills they should develop

Answer: Command on Data Structures must be strong (I started from GFG then migrated to Leetcode and InterviewBit). Remain calm throughout the interview process. Don’t have too much expectations (just think you have come here to gain interview experience) as it will make you nervous and eventually you’ll fumble in front of interviewer. Do a thorough research on the company (what technology it works on and language it uses and if you have time then make projects on the same tech or atlest learn the tech or lang) as it will give you an edge towards other candidates. Be here in placement symposium hosted in summers after 3rd year they take interviews in the placement cell itself so the next time you come to give a real interview you feel confident as you would have given interview in the same room before. Subjects like OS, DBMS are icing on the cake. All the Best……

Question 7:Advice to juniors for cracking HR round

Answer: Research about the company what it works on and attend the ppt’s given by the company it helps a lot, find out what they exactly they want for their company.

Question 8:Which are the subjects one should have a thorough knowledge about, to gain an edge over other students (specific to your branch)?

Answer: Data structures, Networking and OS.


For any further Queries feel free to contact below:
Yogeshdhmn@gmail.com

Get Free Posts Updates!

Signup now and receive an email once we publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.